Octocrylene

INCI: Octocrylene

Den 28 april 2021 publicerade Råd & Rön en artikel där de granskat 200 av de vanligaste solskyddsprodukterna och där de hittat misstänkt hormonstörande ämnen i över hälften av produkterna. Ett av dessa ämnen var UV-filtret Oktokrylen som finns i några av ACO:s solskyddsprodukter.  Oktokrylen  används i solskydd eftersom det är ett effektivt filter för att skydda huden mot UV-strålning. Oktokrylen har genomgått en noggrann säkerhetsvärdering av EU:s vetenskapliga kommitté, och bedömts som säkert att använda i koncentrationer upp till 10% i solskyddsprodukter. Alla ACO:s solprodukter följer det kosmetiska regelverket och alla våra produkter som innehåller Oktokrylen gör det i halter som bedöms som säkra.

Det är oerhört viktigt att skydda sig mot solens skadliga UV-strålning och ACO arbetar ständigt för att utveckla säkra solskyddsprodukter som konsumenter kan lita på. För de konsumenter som av olika anledningar inte vill använda Oktokrylen finns andra alternativ i ACO:s solsortiment, t.ex. vårt barnsortiment samt stora delar av övrigt solsortiment. På vår hemsida ACO.se kan man läsa om vad våra olika solprodukter innehåller och där framgår vilka som innehåller Oktokylen (benämns Octocrylene under ingredienser).

Produkter som innehåller Octocrylene

Sun Body Mousse SPF 30Återfuktande solmousse
Sun Protect Water Spf 25Lätt solspray med hyaluronsyra
Sun Face Cream Intensive Moisture Spf 50+Återfuktande ansiktssolkräm spf 50+
Sun Face Cream Anti Age Spf 30Ansiktssolkräm med anti-age
SolSolguide – rätta skyddet för dig

Ordentlig insmörjning och rätt solskydd – det är A och O för en säker sommar. Med ACOs solguide får du hjälp att hitta den bästa solskyddsfaktor för dig.