Experten tipsar - allt om intimvård

Ofta används samma kroppstvätt på hela kroppen, men faktum är att underlivet är ett känsligt område som är viktigt att ta hand om med rätt produkter. ACO’s produktutvecklare Izabela Norin berättar varför.

Vem ska använda ACO Intimate Care?
Alla kvinnor och män. pH-balansen i underlivet ska hållas lågt och välbalanserat. Därför har till exempel Cleansing Wash, Intimate Wipes och Moisurizing Gel ett surt pH-värde runt 5.

För det väldigt torra underlivet, till exempel under och efter graviditet samt under klimakteriet, vilken produkter bör man använda då?
Till det extremt torra underlivet rekommenderar jag rengöringen Cleansing Oil följt av Soothing Cream för långvarig återfuktning.

Och för normalt till torrt underliv?
Cleansing Wash i kombination med Moisturising Gel kan användas för de som önskar bibehålla den naturliga fuktbalansen i underlivet eller endast upplever mindre problem med torrhet.

Vilken är din personliga favorit i intimserien?
Cleansing Wash! Effekten, mildheten och hela upplevelsen av den löddrande rengöringen gör att jag faktiskt använder den över hela kroppen.

Kan även män använda ACOs intimprodukter?
Självklart! Det är lika viktigt för män och kvinnor att använda produkter specifikt anpassade för underlivet.

Tips! Cleansing Wipes är perfekt när du är på resande fot eller att ha i väskan för snabb uppfräschning.

Våra intimate care produkter
Intimate Care Cleansing WipesPraktisk tvättservett för underlivet
Intimate Care Cleansing WashMild och len tvål för underlivet
Intimate Care Soothing CreamMjukgörande och lugnande kräm för underlivet
Intimate Care Cleansing OilMild och mjukgörande olja för underlivet
Relaterade artiklar
Rätt rengöring för kroppen

Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud.

Smörjskola – så tar du hand om den torra huden

Oavsett om du upplever din hud som normal eller torr är det viktigt att smörja den. Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig!

För den vackra gravidkroppen

Kliande hud, mage som spänner och bristningar – det kan hända mycket med huden under en graviditet. Genom att smörja kroppen minskar du besvären.