Akne – inte bara ett tonårsproblem

Många förknippar akne till jobbiga tonåren, men faktum är att akne som är en hudsjukdom även kan komma vid vuxen ålder. Men det finns hjälp att få!

Det finns mängder av anledningar till att akne blossar upp. Hormoner, till exempel i samband med p-piller eller graviditet, stress eller viss typ av kost kan vara några av orsakerna. Insidan speglar helt enkelt utsidan. Akne kan komma utan förvarning och visar sig som en inflammation i talgkörtlarna. Det är viktigt att rengöra ditt ansikte ordentligt med en mild rengöring morgon och kväll, följt av återfuktande kräm som inte täpper igen dina porer. För dig med lindriga besvär finns behandlande produkter som rengör porerna och förebygger finnar. Upplever du inte att det blir bättre är det bästa att kontakta en läkare för eventuell medicinering. Kom också ihåg att akne inte försvinner över en natt.

Våra produkter mot akne

ACO Spotless Acne Treatment CreamBehandlingskräm för akne
ACO AcnelösningKutan lösning för behandling av akne
ACO AcnegelLätt behandlingsgel för akne

Läs mer här

HudbesvärSant eller falskt - allt om finnar

Smink ger finnar, finnar smittar och svarta pormaskar är smuts – har du koll på vad som egentligen stämmer om finnar och pormaskar?

ACO Acnelösning 20 mg/g (kutan lösning) och ACO Acnegel (20mg/g) gel är receptfria läkemedel för behandling av mild till måttlig acne. Läs bipacksedeln noga före användning.

ACO Spotless ACNE är en medicinteknisk produkt, läs bruksanvisningen noggrant. Övriga Spotless-produkter är kosmetika.