För huden över 40

Med tiden förlorar huden naturligt sin lyster och kan bli torr och känslig. Men med de rätta produkterna ger du den mogna huden de bästa förutsättningarna.

Med åren förändras huden. En hud som tidigare känts normal eller fet, kan upplevas torr, skör och känslig med mindre naturlig glans och mer pigmentfläckar. Det är inte konstigt. Med åren minskar naturligt produktionen av kollagen och nivåerna av elastin och hyaluronsyra förändras. Det gör att huden tappar sin spänst, elasticitet och fuktnivå vilket i sin tur leder till att huden blir tunnare, rynkigare och mindre elastisk. Även produktionen av sebum och cellförnyelsen minskar vilket gör att rynkor och fina linjer kan träda fram. Men såklart spelar även de genetiska förutsättningarna en stor roll i hur din hud förändras.

ACO Daily Care Anti-Age är speciellt framtagen för den mogna huden och anpassad för dig som vill släta ut fina linjer och få tillbaka lystern i ansiktet. Produkterna tillför vitaminer och mineraler för att mata huden med allt den behöver. Som en riktig vitaminboost på tub! I produktlinjen hittar du bland annat en dag- och nattkräm fullproppade med fuktbindande PCA-salter, antioxidanter mot fria radikaler, niacinamide (vitamin B3) som minskar rynkor och fina linjer och återfuktande sheasmör. I nattkrämen hittar du också A-vitamin som jobbar vårdande och exfolierar huden samt ökar cellförnyelsen – en riktig superhjälte inom hudvården!

ACO Smoothing Anti Age Eye Cream är en ögonkräm som reducerar torrhetsrynkor och fina linjer runt ögonområdet – något som ofta är det första tecknet på att din hud håller på att åldras.

testa serien här

Anti Age Smoothing Eye Cream

Anti Age Vitalising Day Cream

Anti Age Revitalising Night Cream

3 in 1 Cleansing Milk

Mer om anti-age

Anti-AgeNär ska jag börja med anti-age?

Stark sol, avgaser och ett ohälsosamt liv är alla bidragande orsaker till att huden åldras. Men när är det egentligen dags att börja använda anti-age-produkter och vad händer med huden när den åldras?

Läs mer
Anti-AgeRynkor och fina linjer

Vi kan inte förhindra åldrande, men vi kan jobba både förebyggande och reducerande på en mogen hud. Här är tipsen för hur du ger din vackra, mogna hud sina bästa förutsättningar.

Läs mer
Anti-AgeVad är kollagen?

Kollagen är ett återkommande ord när man talar om anti-age och fina linjer. Men vad är egentligen kollagen och vad menas med en minskad kollagenproduktion?

Läs mer