Hudvårdsrutin för fet hy

Din hud känns blank och oljig. Du har troligtvis stora porer, finnar och pormaskar vilket beror på en överproduktion av talg.

1. Rengöring

Morgon och kväll

En fet hud beror på en överproduktion i talgkörtlarna. En vanlig missuppfattning är att man då ska försöka torka ut huden, vilket inte stämmer. En fet hud behöver fortfarande fukt, annars riskerar hudytan att bli torr, vilket i sin tur leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. Använd istället milda rengöringsprodukter som balanserar huden. En ansiktstvätt som innehåller salicylsyra är bra då den förebygger finnar och pormaskar och rengör på djupet – du vill bli av med döda hudceller och talg som samlas. Avsluta med en bakteriehämmande och återfuktande toner för att rengöra huden på djupet.

Rekommenderade produkter

ACO Spotless Daily Face WashDjuprengörande ansiktstvätt för fet och oren hud
ACO Spotless Daily Face TonerExfolierande toner med salicylsyra

2. Återfuktning

Morgon och kväll

Den feta huden känns oftast oljig och glansig, därför är det bra att använda produkter som mattar ner och absorberar överflödigt fett. En återfuktande gelkräm lugnar huden och täpper inte igen porer. Har du mycket problem med finnar är en mer aktiv gelkräm, innehållande exfolierande salicylsyra att rekommendera.

Rekommenderade produkter

ACO Spotless Daily Face CreamÅterfuktande gelkräm med mattande effekt
ACO Spotless Two-in-one GelÅterfuktande gel som motverkar orenheter i hyn
Mattifying Day CreamDagkräm som motverkar glansig hy
Mattifying Night CreamNattkräm som återuppbygger fuktbalansen

3. Punktmarkering

Vid behov

Vill du täcka dina finnar under dagen gör du det bäst genom att punktmarkera med ett färgat täckstift som samtidigt verkar uttorkande. Stiftet fungerar som en concealer, men innehåller också uttorkande zinkoxid som drar ut orenheterna. Du kan också använda punktmarkering under natten för att effektivt torka ut finnar och minska orenheter. Applicera på dina problemområden och låt verka medan du sover – en riktig skönhetssömn.

Rekommenderade produkter

ACO Spotless Spot Treatment OvernightPunktbehandling som torkar ut finnar
ACO Spotless Cover StickTäckstift som döljer och torkar ut finnar

4. Behandla

Vid behov

Har du mild till måttlig akne kan en specifik aknekräm behövas för att få huden i balans. Krämen motverkar aknebakterier och hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans, samtidigt som den skyddar mot bakterier, smuts och damm.

Rekommenderade produkter

ACO Spotless Acne Treatment CreamBehandlingskräm för akne

Lär dig mer

ProblemhudSant eller falskt - allt om finnar

Smink ger finnar, finnar smittar och svarta pormaskar är smuts – har du koll på vad som egentligen stämmer om finnar och pormaskar?

ACO Spotless ACNE är en medicinteknisk produkt. Läs bipacksedeln noggrant före användning.