En undersökning om svenskarna och huden 2024

Forskning och innovation skapar ständigt nya möjligheter för utvecklingen av hudvård. På senare år har dessutom viktiga diskussioner väckts om allt från transparens kring produktion och innehåll, till ungas användande av avancerad hudvård. Marknaden för hudvård fortsätter att växa och förändras i snabb takt. På många sätt har hudvård aldrig varit mer spännande. Idag vill vi inte bara ta hand om vår hud, vi vill förstå den.

ACO har funnits på apotekshyllor och i svenskarnas badrumsskåp i över 80 år. Med det följer erfarenhet, kunskap och förtroende. Vår långa bakgrund och expertis kommer också med ett ansvar – att stötta och hjälpa konsumenten att ta välgrundade beslut för sin hudhälsa.

Mot den bakgrunden är vi stolta över att presentera den första upplagan av ”Svenskarna och huden 2024” – en kunskapsdrivande rapport som kartlägger svenskarnas hudvårdsvanor, slår hål på myter om hudvård och guidar kring huden och det nordiska klimatet.

Hudvård handlar idag om så mycket mer än rengöring och återfuktning. Konsumenter söker sig i större utsträckning till avancerade behandlingar och aktiva ingredienser för att uppnå önskade effekter. Vi på ACO forskar kring och utvecklar kvalitativ hudvård som är anpassad för det nordiska klimatet, där vi lägger fokus på noga utvalda råvaror med tydlig funktion och inga onödiga tillsatser.

I en tid då hudvårdsutbudet ökar, produkter blir mer lättillgängliga, och rekommendationer och råd flödar på sociala medier, är vikten av att folkbilda kring hudvård större än någonsin.

Med denna rapport vill vi inte bara dela insikter och fylla kunskapsluckor, vi vill inspirera och guida – vare sig du bara är nyfiken på att lära dig mer eller om du är en bevandrad hudvårdsentusiast.

Tre slutsatser från undersökningen

1. Kvinnor 16-27 år lägger mest tid på hudvård.

2. Ansiktsrengöring och ansiktskräm är de två vanligaste hudvårdsprodukterna i svenskarnas badrumsskåp.

3. Kvinnor 44-59 år lägger mest pengar på hudvårdsprodukter, 3420 kronor per år.

Läs hela rapporten här!

En undersökning om svenska folkets hudvårdsvanor och inställning till hudvård.

Läs hela rapporten här!

En undersökning om svenska folkets hudvårdsvanor och inställning till hudvård.

Ladda ner
Läs mer
Föräldraguiden - Frågor och svar på hur du väljer rätt hudvård till ditt barn

Denna guide handlar om kosmetiska hudvårdsprodukter som är tänkta att rengöra och hålla huden frisk och i god kondition, såsom mild ansiktstvätt och fuktgivande ansiktskräm. Guiden riktar sig inte till dig eller ditt barn som har en hudsjukdom som behöver behandling enligt läkares rekommendationer. Innehållet är faktagranskat av Lykke Barck, överläkare och specialist inom dermatologi samt grundare av Hudläkarpodden.

Hudbarriären: Din kropps första försvarslinje

Hudbarriären är en avgörande del av vår hud som spelar en viktig roll i att skydda oss mot yttre påfrestningar. Denna barriär är inte bara ett skyddande skikt, utan en komplex struktur som arbetar dygnet runt för att hålla skadliga ämnen ute och behålla fukt och näringsämnen i huden.

Signa upp och få 30% på ett helt ACO-köp

Få de senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg. Signa upp nu!