Hudbarriären: Din kropps första försvarslinje

Hudbarriären är en avgörande del av vår hud som spelar en viktig roll i att skydda oss mot yttre påfrestningar. Denna barriär är inte bara ett skyddande skikt, utan en komplex struktur som arbetar dygnet runt för att hålla skadliga ämnen ute och behålla fukt och näringsämnen i huden.

Vad är hudbarriären?

Hudbarriären är en avgörande del av vår hud som spelar en viktig roll i att skydda oss mot yttre påfrestningar. Denna barriär är inte bara ett skyddande skikt, utan en komplex struktur som arbetar dygnet runt för att hålla skadliga ämnen ute och behålla fukt och näringsämnen i huden. Hudbarriären består huvudsakligen av döda hudceller samt lipider, som är fetter och oljor, som tillsammans bildar ett skyddande lager.


Varför är en stark hudbarriär viktig?

En intakt och välfungerande hudbarriär är avgörande för att upprätthålla hudens hälsa. När hudbarriären fungerar optimalt, hjälper den till att:

1. Skydda mot yttre påfrestningar: En stark hudbarriär skyddar mot skadliga mikroorganismer, föroreningar och allergener som annars skulle kunna orsaka irritation eller torrhet.

2. Bibehålla hudens fukt: Hudbarriären förhindrar vattenförlust genom att behålla fukten i de djupare hudlagren. Detta är avgörande för att huden ska kännas mjuk, smidig och återfuktad.

3. Förebygga irritation och rodnad: En försvagad hudbarriär kan leda till en ökad känslighet, vilket kan resultera i rodnad, irritation eller andra hudproblem.

Vad kan försvaga hudbarriären?

Trots dess robusta natur kan hudbarriären skadas av flera faktorer. När det händer visar det sig vanligtvis som torrhet och irritation i huden. Några av de vanligaste faktorerna som kan försämra hudbarriärens funktion inkluderar:

1. Överdriven rengöring eller exfoliering: Att överanvända starka tvålar eller skrubba huden för hårt och ofta kan skada hudens naturliga skydd.

2. Miljöfaktorer: Stora variationer i temperaturen, stark vind, solens UV-strålar och föroreningar.

3. Starka ingredienser: Alltför starka och uttorkande hudvårdsprodukter.

Nya ACO Protect stärker och skyddar hudbarriären

För att återupprätta och skydda din hudbarriär, introducerar vi nu hudvårdsserien ACO Protect. Serien, som är framtagen av hudvårdsexperter i Stockholm, är speciellt utvecklad för hud i nordiskt klimat och bidrar till att stärka och skydda hudens naturliga barriär. Serien är anpassad för dig med normal till torr hud, men passar även dig med mycket torr eller känslig hud. Samtliga produkter i serien är dermatologiskt testade och utan parfym. 

Upptäck hur ACO Protect kan hjälpa dig att bibehålla en stark och frisk hudbarriär, varje dag.

Upptäck ACO Protect
Protecting CreamEn extra rik kräm som intensivt återfuktar huden i 72 timmar.
Gentle CleanserEn mild rengöring som håller din hud återfuktad i 8 timmar.
Hydrating Micellar Cleansing GelEn mild rengöring som effektivt tar bort smink och rengör ansiktet utan att torka ut huden.
Balancing Face CreamEn mild och lugnande rik ansiktskräm som stärker och skyddar hudbarriären.
Soothing Eye CreamEn mild ögonkräm för den känsliga huden runt ögonen.
Restoring LotionEn lotion som återfuktar intensivt i 72 timmar samt skyddar och stärker hudens barriär.
Protecting Hand CreamEn extra rik handkräm som ger intensiv återfuktning och mjukgör torra händer.
Intensive Foot CreamEn extra rik fotkräm som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning.
Läs mer om hudbarriären
Tre vardagshjältar från ACO Protect – allt du behöver för en hälsosam hy varje dag

Skapa din ultimata hudvårdsrutin med ACO Protect – en serie framtagen av hudvårdsexperter I Stockholm för att skydda och stärka din hud i det nordiska klimatet. Vi har valt ut tre hero-produkter som tillsammans ger dig en komplett lösning för både ansikte och kropp: ACO Hydrating Micellar Cleanser, ACO Gentle Cleanser och ACO Protecting Cream. Rutinen är utformad för att erbjuda hela din kropp allt den behöver för att hålla sig ren, återfuktad och skyddad varje dag

Ceramider – hjälten som stärker och skyddar din hudbarriär

Om du vill ha hälsosam och återfuktad hud som står pall för hårt väder och andra yttre angrepp är ceramider en mycket bra investering för din hudvårdsrutin. Låt ACO Repair Cream bli din nya hudvårdshjälte!

Signa upp och få 30% på ett helt ACO-köp

Få de senaste nyheterna och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg. Signa upp nu!