Sant eller falskt - vad vet du om åldrad hud?

Stämmer det att du dagen efter du fyllt 35 måste börja använda annan hudvård och kan en kräm trolla bort alla rynkor? ACO ger dig svar på tal på några vanliga myter.

Att börja med hudvård för åldrad hud för tidigt minskar effekten av produkterna i framtiden?
Falskt! Nej, det stämmer inte. Däremot kan du uppleva att du inte får den fulla effekten som produkten lovar.

Det är aldrig bra att torka ut huden?
Sant! Oavsett hudtyp och ålder är det viktigt att återfukta huden. En fet hud eller en oljig t-zon behöver också fukt, annars överkompenserar huden genom att producera mera talg. Och vips så har du startat en ond cirkel. Däremot behöver du inte använda produkterna med de rikaste konsistenserna och ingredienserna om du har fet och oljig hud.

Alla över 35 måste använda hudvård för åldrad hud?
Falskt! Allas hud är olika och huden åldras på olika sätt. Däremot är det aldrig fel att introducera hudvård anpassad för åldrad hud. Du kan ta det steg för steg. Börja till exempel med ett serum som är en bra booster som jobbar på djupet.

Med rätt produkter kan jag få bort alla rynkor?
Falskt! Djupa bekymmersrynkor eller de nasolabiala vecken runt munnen kan inte trollas bort med olika krämer. Däremot kan produkterna hjälpa till att minimera framträdandet av fina linjer och rynkor genom att fylla ut och mjukgöra huden.

Solens strålar är en stor orsak till hudens åldrande?
Sant! Solen är en mycket stor orsak till att huden åldras, därför är det extra viktigt att använda solskydd, speciellt under vår, sommar eller under en skidresa i fjällen. Kom också ihåg att använda dagkrämer med solskyddsfaktor. Tänk också på att bara för att det står SPF i din hudvård eller makeup betyder det inte att den skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Produkter för mogen hy
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande
Age Delay Night Cream Normal SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkräm som ökar kollagenproduktionen
Age Delay Eye CreamÖgonkräm som minskar rynkor och mörka ringar
Age Delay SerumSerum som ökar hudens elastisitet
Age Delay Day Cream Dry SkinDagkräm som fördröjer hudens åldrande