Hudvårdsrutin för normal hy

Din hud är naturligt spänstig, mjuk och följsam – huden är balanserad. Du har sällan problem med finnar.

1. Rengöring

Morgon och kväll

En normal hud mår i regel bra och är i balans och målet är att behålla den så. För en normal hud finns flera alternativ, men kom ihåg att alltid använda milda rengöringar för att inte riskera att rubba fuktbalansen i huden. En gel eller lotion rengör huden och tar bort smink samtidigt som den återfuktar och bevarar den naturliga fuktbalansen. Föredrar du mousse är det viktigt att använda en som inte torkar ut. Använder du vattenfast smink är det bra att använda en specifik sminkborttagning som biter på vattenfasta produkter för att inte irritera huden. Avsluta med toner för att ta bort resterande smink och behålla hudens fuktbalans.

Rekommenderade produkter

Refreshing Cleansing LotionSkonsam rengöringslotion
Refreshing Cleansing GelMild och tvålfri rengöringsgel
Refreshing TonerMilt och återfuktande ansiktsvatten för normal hy
Rebalancing Cleansing FoamExfolierande rengöringsmousse med AHA-syra
Pure Glow Renewing Daily CleanserExfolierande rengöringsmousse med BHA-syra

2. Olja

Morgon och kväll

För att öka din lyster och motverka ålderstecken är en olja utmärkt att använda morgon och kväll. Olja kan användas ensam eller genom att droppa i några droppar i din dag- och nattkräm. Tips! Vill du ha naturlig lyster på kinderna? Applicera försiktigt oljan med fingertopparna på kindbenen efter du applicerat ditt smink.

Rekommenderade produkter

Renewing Face OilAnsiktsolja som ger näring och lyster

3. Ögonkräm

Morgon och kväll

Huden runt ögonen är känslig och många upplever problem med svullnad under ögonen. Genom att använda en ögongel återfuktar du det känsliga ögonområdet samtidigt som gelen svalkar och minskar tecken på svullnad.

Rekommenderade produkter

Anti Age Smoothing Eye CreamÅterfuktande ögonkräm som reducerar rynkor
Calming Eye GelLugnande och svalkande ögongel

4. Återfuktning

Morgon och kväll

Även en normal hud behöver fukt morgon och kväll för att behålla den naturliga balansen i huden. Använd dag- och nattkräm som fokuserar på att ge huden näring och intensiv återfuktning för att hålla huden mjuk och len. Upplever du att din hud börjar få fina linjer och saknar spänst – använd en dag- och nattkräm som fokuserar på anti-age.

Rekommenderade produkter

Moisturising Day CreamÅterfuktande dagkräm för normal hy
Moisturising Night CreamVårdande nattkräm för normal hy

5. Det lilla extra

Morgon

En färgad dagkräm är perfekt när du till exempel snabbt måste göra dig redo för att åka iväg. Huden får en lätt färg och samtidigt som ojämnheter försvinner. Dessutom får du härlig fukt på köpet.

Rekommenderade produkter

Soft Beige BB CreamÅterfukande dagkräm för en jämn hudton
Soft Bronze Day CreamDagkräm som ger en naturlig solbrun ton

Läs mer

SolSolguide – rätta skyddet för dig

Ordentlig insmörjning och rätt solskydd – det är A och O för en säker sommar. Med ACOs solguide får du hjälp att hitta den bästa solskyddsfaktor för dig.