Canoderm - skillnad på kräm och kräm

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är ett läkemedel med dokumenterad effekt.

Vid torr hud skadas hudbarriären. Huden förlorar vätska, blir extra känslig och drabbas lättare av inflammation och eksem. Vid behandling av torr hud är det därför av stor vikt att stärka och skydda hudbarriären.

Visste du att 70 procent av vuxna befolkningen lider av torr hud och tio procent av eksem?

För dem är Canoderm ett lämpligt val. I en studie jämfördes effekten på hudbarriären av Canoderm och en annan kräm med 5 % karbamid. Resultatet visade att hudbarriären stärktes av Canoderm, men försvagades av den andra krämen. Effekten på hudbarriären avgörs inte enbart av karbamid, utan av krämens hela sammansättning. Studie efter studie har visat att Canoderm stärker hudbarriären, lindrar torrhet och klåda samt ökar antalet eksemfria dagar vid atopiskt eksem.

Canoderm® 5 % kräm och kutan emulsion (karbamid) är receptfria läkemedel, läs bipacksedeln noggrant före användning. Kräm: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Kutan emulsion: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst. Undvik att smörja i ögon, näsa, öron, öppna sår eller på slemhinnor. Produkten kan svida.

Canoderm 500gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopiskt eksem
Canoderm 100gMjukgörande läkemedel som förebygger återfall av atopiskt eksem
Canoderm LotionFuktighetsbevarande läkemedel

Läs mer

ProblemhudExperten berättar – allt om atopiskt eksem

Torr hud och röda utslag som kliar – det kan kännas läskigt och framförallt obehagligt. Men det är inte alls ovanligt och hjälp finns. ACOs Medical & Scientific manager Karin Carlander beskriver atopiskt eksem.